Meyba Jogger White / Blanco

€ 80,00 (including VAT 21%)
In stock - Delivery 2 - 3 werkdagen
Specifications
EAN code MB1510000321
Description

Meyba Jogger White / Blanco is een prachtige spaanse sneaker voor een nette en sportieve look voor dames. Meyba ooit Hoofdsponser van de voetbalclub Barcelona in de tijd dat Cruijf daar trainer was, het eerste Dreamteam Barcelona waar Ronald Koeman, Pep Guardiola, Christo Stoitsjkov, Michael Laudrup en andere deel van uitmaakten. Het Dreamteam is Back maar nu met hele mooie sneakers. Meyba koop je makkelijk, snel en veilig Online of Instore bij Boomboxx.nl.

  • Meyba Jogger White / Blanco
  • Materiaal: Suede / Nylon
  • Pasvorm: kleine pasvorm, koop een maatje groter
  • Artikel: MB151000032114A

Meyba ontstond door ambitieuze droom die uiteindelijk uitmonde in een fraai sportmerk. Jose Mestre en Joaquin Balbe bedachten het concept eind jaren veertig en gooide hoge ogen met hun stijlvolle zwem en sportkleding. In 1981 pas beleefde ze hun internationale doorbraak door een samenwerking met FC Barcelona aan te gaan. Tien jaar lang waren ze hofleverancier van de Catalaanse club die tijdens de samenwerking ongeveer elke prijs binnensleepte die er te winnen viel. 

Die jaren leek het elftal van Barcelona onverslaanbaar. De basis van het huidige succes is een elftal opgebouwd rondom sterspeler Lionel Messi. Heel anders was het elftal in de beginjaren '90. Het eltal bestond toen uit hele serie sterspelers, deze werden Dreamteam genoemd. In het seizoen 1991/92 won het elftal van trainer Johan Cruijff de Europa Cup 1 met spelers als (Christo)Hristo Stoitsjkov, Michael Laudrup, Joseph Guardiola, José Mari Bakero en matchwinner Ronald Koeman. Bij oud beeldmateriaal  van die tijd valt het oog al snel op het logo dat rechts op de borst prijkt; de inmiddels mythische M. Die Mythische M was niet alleen sponsor van FC Barcelona maar destijds ook van FC Porto, Atlético de Madrid en RCD Espanyol.

De M is het beeldmerk van Meyba, een Catalaans merk opgericht in het Barcelona van de jaren '40. die zich in eerste instantie richten op de ontwikkeling van shorts, shirts en schoenen, destijds voornamelijk gedragen door de bezoekers van de stranden van Barcelona. Tegenwoordig biedt Meyba een collectie casual sportswear die terugverwijst naar de wortels en de oude mediterrane waarden van het bedrijf en verkijgbaar bij Boomboxx in Gouda.

Comments

You might also like