Karhu Fusion 2.0 (Maaliskuu Pack) White / Foggy Dew / Trekking Green

€ 135,00 (including VAT 21%)
In stock
Specifications
EAN code 846171081727
Description

Deze prachtige Karhu Fusion 2.0 is een speciale edition genaamd Maaliskuu Pack. De rest van de wereld geniet al van het voorjaar maar in Finland duurt het allemaal net iets langer maar uiteindelijk zal het ook starten in Maaliskuu dat de maand Maart betekent in het Fins. Deze Karhu Fusion 2.0 Maaliskuu pack is een is een musthave voor de Sneaker liefhebber. Karhu brengt een oud model terug in 2.0 Legend Serie, een icoon uit de sneakerlijn van Karhu. Karhu Sneakers koop je makkelijk, snel en veilig online via onze webshop Boomboxx.nl of in onze Store te Gouda. Alles over "Karhu Sneakers" 

  • Model: Karhu Fusion 2.0 White/Foggy Dew / Trekking Green "Maaliskuu Pack"
  • Karhu Release: Maaliskuu Pack
  • Artikel: F804013
  • Kleur: White/Foggy Dew/Trekking Green
  • EAN 846171081727
  • Bijzonderheden: valt een halve maat groter!

Karhu opgericht in 1916 door het bedrijf: Ab Sport Artiklar die het Beer logo voerde. In 1920 besloot het bedrijf Ab Sport Artiklar om verder te gaan onder de naam Karhu, het bedrijf maakte al producten voor de Atletiek waaronder Speren en Discussen en daar kwamen nu dan ook de Hardloop en Spike schoenen bij. Karhu werd destijds Finlands officiele Olympische Partner Supllier. Paavo Nurmi behaald voor Finland 9 Gouden Medailles in slechts Negen jaar.

In 1930 breiden de producten van Karhu's zich steeds verder uit naar andere sporten waaronder: Cross-Country Skiën en Skipringen. Tijdens de oorlog tussen 1939 - 1945 maakte Karhu ook nog voor het miltaire leger tenten, ski's en camouflage pakken. Het opemerkelijk gebeurde dat Karhu in 1951 het door hen geregistreerde Three Stripes Logo aan het toen nog kleine Adidas verkocht voor 1600,- euro en 2 flessen Wiskey.

Na een lange geschiedenis en verandering in de jaren 80 en 90 is het merk nu weer terug van weggeweest. met iconische sneakers als de Albatross, The Tramprass, Fulcrum. In 2008 verkocht Karhu Sporting Goods het KARHU merk officicieel aan Nederlandse Karhu Holding BV opgericht door Valkenburg en Duke om het merk weer terug te brengen, en niet geheel zonder resultaat. Karhu krijgt steeds meer naamsbekendheid, grote collabs staan er aan te komen of zijn er al geweest met onder andere de Karhu x Patta Fusion 2.0 Karhu het legendarische hardloopmerk uit FInland begint aan een revival en vanaf het begin maakte Boomboxx daar deel van uit! We waren één van de eerste winkels die Karhu verkocht!

Comments