Karhu Aria Boa June Bug

€ 120,00 (including VAT 21%)
In stock - Delivery 1 - 2 werkdagen
Specifications
Product code F803029-4546
Description

Karhu Aria Boa June Bug is een iconische silhoutte uit de Karhu Archieven. Karhu, van inconisch hardloop sneakers naar Fashion & Lifestyle Sneaker. Karhu Aria Boa June Bug sneakers koop je makkelijk, snel en veilig online bij Boomboxx.nl of in onze Store.

  • Karhu Aria Boa June Bug
  • Artikel: F803029
  • Kleur: Boa / June Bug
  • Bijzonderheden: valt een halve maat kleiner

Karhu Geschiedenis (Karhu Aria)

Karhu opgericht in 1916 door het bedrijf: Ab Sport Artiklar die het Beer logo voerde. In 1920 besloot het bedrijf Ab Sport Artiklar om verder te gaan onder de naam Karhu, het bedrijf maakte al producten voor de Atletiek waaronder Speren en Discussen en daar kwamen nu dan ook de Hardloop en Spike schoenen bij. Karhu werd destijds Finlands officiele Olympische Partner Supllier. Paavo Nurmi behaald voor Finland 9 Gouden Medailles in slechts Negen jaar.

In 1930 breiden de producten van Karhu's zich steeds verder uit naar andere sporten waaronder: Cross-Country Skiën en Skipringen. Tijdens de oorlog tussen 1939 - 1945 maakte Karhu ook nog voor het miltaire leger tenten, ski's en camouflage pakken. Het opemerkelijk gebeurde dat Karhu in 1951 het door hen geregistreerde Three Stripes Logo aan het toen nog kleine Adidas verkocht voor 1600,- euro en 2 flessen Wiskey.

Na een lange geschiedenis en verandering in de jaren 80 en 90 is het merk nu weer terug van weggeweest. met iconische sneakers als de Albatross, The Tramprass, Aria, Fulcrum, Synchron Classic. Karhu krijgt steeds meer naamsbekendheid, grote collabs staan er aan te komen of zijn er al geweest met onder andere de Karhu x Patta Fusion 2.0 Karhu het legendarische hardloopmerk uit FInland begint aan een revival en vanaf het begin maakte Boomboxx daar deel van uit! We waren één van de eerste winkels die Karhu verkocht en nog steeds verkopen we Karhu via onze winkel en middels de webshop!

Comments