Carhartt State 5-Panel (Starter) Cap White

€ 40,00 (including VAT 21%)
In stock - Delivery 1 - 2 werkdagen
Specifications
EAN code I019952.02.90
Description

De Carhartt Starter Sate 5-Panel Snapback is er eentje voor in je collectie, clean en stoer!. Starter is in 1971 in de VS opgericht en is in de jaren 80 en 90 een grote naam geworden onder de sportmerken als enige licentiehouder. Een tijd was het merk verdwenen om in 2008 weer in volle glorie te herrijzen, en met succes!. Starter was de pionier die sportkleding met populaire cultuur iiet fuseren door het smeden van partnerschips met de grote pro basketbal, voetbal, honkbal, hockey en college competities. Carhartt Caps & Headwear koop je makkelijk, snel en veilig Online bij Boomboxx.nl of in onze winkel te Gouda.

• Carhartt Starter State 5-Panel Snapback Cap I019952.02.90.06
• Kleur: White / White 
• Starter logo op achterkant
• Verstelbaar: Snapback System Fits Most

Carhartt is opgericht door Hamilton Carhart. Hamilton werd in 1855 geboren in Macedon Lock en had een droom om een succesvol zakenman te worden. Deze droom wist hij te verwezenlijken dankzij een creatieve ondernemersgeest en een flinke dosis volharding. Zijn creatieve manier van zakendoen blijkt onder meer uit zijn naamsverandering. Om ervoor te zorgen dat zijn naam zou opvallen tussen die van andere zakenmannen, plakte Hamilton een extra “t” achter zijn achternaam. Maar een aparte naam alleen was niet genoeg, hij wilde zich ook onderscheiden met unieke producten. Nadat hij met een spoorwegingenieur had gesproken, ontwierp hij een overall speciaal voor spoorwegarbeiders, iets waar voor die tijd nog nooit iemand aan had gedacht. In 1889 begon Carhartt zijn gelijknamige kledingbedrijf, met slechts vier naaimachines telde Carhartt op zijn hoogtepunt zeventien kledingfabrieken en drie katoenmolens. Zo ging Carhartt kleding letterlijk “from the mill to millions”. In 1937 overleed Hamilton op 82-jarige leeftijd, maar zijn bedrijf leeft voort want Carhartt is nog steeds een familiebedrijf. 


Meer dan een eeuw na de oprichting van het bedrijf maakte Carhartt in 1994 de oversteek naar Europa. Deze move bleek een schot in de roos. Veel Europese skateboarders, BMX’ers, graffitischrijvers en MC’s voelden zich direct aangetrokken tot de authentieke en supersterke kleding van Carhartt. Inspelend op dit succes kwam Carhartt in 1997 met een specifiek Europese lijn: Carhartt Work in Progress. Met deze lijn geeft het merk een Europese twist aan zijn Amerikaanse workwear klassiekers. Hoewel Carhartt WIP kleding is aangepast aan het actieve leven in de stad, worden er geen concessies gedaan aan de kernwaarden van het merk. Kwaliteit, duurzaamheid en comfort blijven de belangrijkste uitgangspunten. Tevens is er gekozen voor Europese productielanden waaronder Griekenland en Turkije.

Comments